Urmatoarea revolutie globala


Funny-McDonald-11

Urmatoarea mare revolutie globala va fi facuta in numele glutamatului de sodiu, al nicotinei si al cofeinei, al zaharului alb si al aspartamului.

Urmatoarea revolutie globala de proportii, la al carei inceput asistam acum, va fi facut de  iubitorii micilor placeri  „nevinovate”. Evident de catre altii dar in numele si cu aportul lor. Acestia sunt acei oameni care nu au nicio motivatie existentiala, nu simt bucuria vietii, decat daca isi satisfac micile lor placeri nevinovate. Negasind nicio motivatie reala de a trai, ei traiesc doar pentru a-si bea cafeluta la plic, doar pentru tigara, redbull, cola, hamburgerul de la Mc, cipsuri si alte mici generatoare de  dopamina. Ei se scoala pentru asta, muncesc pentru asta, fac strategii si chiar revolutii pentru a  obtine aceste „bucurii”.  Acesti oameni sunt cei mai buni cetateni ai imparatiei ghiftuitilor,  din lumea rafturilor pline, sunt fericitii regatului consumerist, smeritii cautatori de dopamina, micii drogati in cautarea fericirii falsificate, trisori ai  propriului destin, bulimici, habotnici ce se inchina burtii.

In era imbuibarii,  in care se moare de obezitate si  necumpatare mai mult decat din cauza infometarii,  acesti fericiti, prin micile lor tabieturi,  au gasit pacea. Sunt apostolii credinciosi ai stilului de viata modern si iti vor propovadui aceasta credinta si fericirea ce o insoteste de cate ori au ocazia. Sunt cuceritori prin pacea pe care o raspandeste omul ghiftuit. Cu simturile anesteziate  iti vor vorbi cu blandete si superioritatea de calea pe care ei au gasit fericirea si pe care si tu ar trebui sa o urmezi. Dar te vor privi circumspect, vor fi ironici, daca cumva ai preocupari mai inalte, care depasesc nivelul burtii. Te vor numi stresat daca iti faci griji pentru nivelul de imoralitate pe care lumea l-a atins. Si in final, te vor numi terorist daca atentezi la micile lor placeri si la stilul de viata care le-a adus atat fericire.

Aceasta imensa masa de manevra care nu crede in nimic alteceva dincolo de propriile lor dependente, odata lipsita de acestea si  ajunsa in sevraj, va putea fi asmutita catre orice „dusman”  vinovat  de aceasta lipsa.

 

Vrei sa darami cateva biserici, sau sa darami cultura, traditia? Nimic mai simplu decat sa faci o campanie de presa in care sa asmuti toti fumatorii impotriva bisericii, spunand ca nu stiu care credinciosi impreuna cu parohul au blocat nu stiu ce fabrica de tutun si ca incepand de maine nu vor mai fi tigari in orasul cutare. E mult mai simplu asa, nu trebuie sa o iei cu „spitale si nu catedrale” sau cu crucile din scoli. Sau poti face un sondaj in care sa-i pui sa aleaga intre, sa zicem, Eminescu si Cola, si o sa vezi cartile lui Eminescu arzand in gramezi imense, sau sa aleaga intre redbull si ceaiul de musetel, si  o sa dispara din istorie ultimul. Spune-le ca ar fi mai bine sa se dea in loc de anafura chipsuri si ai  sa vezi ce vor alege. Lasa toata lumea fara tigari, cola, bere, bunuturi, timp de o saptamana,  si ai sa vezi o revolutie pe cinste.

Urmatoarea revolutie mare va fi revolutia imbuibatilor intrati in sevraj. Veti auzi: Viva la revolution, traiasca glutamatul, traiasca nicotina, cofeina, aspartamul si cu gramul!