Pericol de RĂZBOI în Orientul Mijlociu. 40.000 de rezervişti, mobilizaţi de autorităţile israeliene


pericol-de-razboi-in-orientul-mijlociu-40-000-de-rezervisti-mobilizati-de-autoritatile-israeliene-267120

Israelul a autorizat mobilizarea a aproximativ 40.000 de rezervişti, înperspectiva unei posibile ofensive terestre în Fâşia Gaza, scrie presa israeliană, citată de AFP.

Această decizie a fost adoptată de către Cabinetul de Securitate condus de către Benjamin Netanyahu, la câteva ore după ce armata a lansat o vastă operaţiune aeriană vizând mişcarea palestiniană Hamas, în Fâşia Gaza, cu scopul de a opri tirurile de rachete către teritoriul israelian.

Hamas a provocat această situaţie tensionată şi membrii militanţilor palestinieni vor plăti un preţ mare pentru această nesăbuinţă“, a declarat, marţi, premierul Benjamin Netanyahu.

Mişcarea Hamas a lansat numeroase rachete spre Israel ca reacţie la uciderea adolescentului palestinian Mohammed Abu Khder în Ierusalimul de Est. Asasinatul pare a fi un act de răzbunare faţă de uciderea celor trei adolescenţi israelieni în Cisiordania. Cei trei adolescenţi israelieni – Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) – dispăruseră pe 12 iunie în Cisiordania.

Paisprezece rachete au fost lansate din Fâşia Gaza între 2 şi 3 iulie, două căzând pe case din sudul Israelului, fără însă a provoca victime. În replică, aviaţia militară israeliană a efectuat 15 raiduri asupra unor poziţii islamiste din teritoriul palestinian.

Guvernul Israelului a promis “distrugerea” organizaţiei teroriste Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, după asasinarea celor trei adolescenţi israelieni.

sursa: antena3.ro

Vocea Rusiei: Israelul a anunţat o operaţiune terestră în Fâşia Gaza

 

Israelul a anunţat lansarea unei operaţiuni militare în Fâşia Gaza, transmite Haaretz.

„Hamas au ales situaţia tensionată, ei vor plăti un preţ mare pentru aceasta”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Anterior, Forţele de apărare israeliene (FAI) au anunţat că vor demara o operaţiune militară împotriva militanţilor Hamas şi că vor mobiliza câteva sute de rezervişti în legătură cu agravarea situaţiei în Fâşia Gaza.