Revolutia figurantilor


Vedeti cum se sfarseste povestea naivilor? Vedeti ce se intampla cand faci revolutii pe FB. Sper sa nu sfarsim cu un Maidan ca la Kiev ca prea aveti in loc de cap televizoare. George Orwell​ vorbeste in jurnalele sale de ” revolta imbuibatilor, revolta ghiftuitilor.

Voi nu ati fost revolutionari ma!

E ca la film – o revolutie se face dupa un scenariu, se repeta cu mult timp inainte, pe cand voi ati ajuns cand au inceput filmarile ceea ce inseamna ca sunteti toti niste FIGURANTI, actorii sunt altii, ii stiti, ii veti vedea de maine in lumina reflectoarelor.

Acum mergeti acasa si daca vreti sa faceti ceva uniti-va, faceti un plan si munciti ani de zile sa-l realizati, dar voi sunteti generatia FAST/INSTANT vreti sa faceti totul pana maine cu un click si un like, un cartonas cu un slogan cool. Mergeti acasa si puneti mana si cititi ce s-a intamplat in 89, intrebati-va de ce a fost clasat dosarul revolutiei.

As fi zis mai multe dar stiu ca nu cititi decat titlurile de ani buni.

Stiti cum aratati? Ca si cum v-ati fi adunat toti pe un camp la Bragadiru, sa zicem, si vreti sa faceti un bloc acolo pe loc, fara unelte, fara cunostinte, fara planuri,  fara nimic. O sa vina un “dezvlotator” pregatit, poate chiar occidental si o sa sfarsiti cumparand cate un apartament acolo ca niste buni consumatori ce sunteti. Asa se va sfarsi revolutia voastra.

 

P.S: Inainte sa intrati in casa, stergeti-va bine pe picioare sa nu patati mocheta de sange.