RIDICAND CAPACUL ANARHIEI II – Suflete arse


 

Motto: “-Se clatina lumea ca un ou clocit./-Clocit si rasclocit./

-Din care trebuia sa iasa cine stie ce viitor luminos”

(Marin Sorescu, Iona)

 

 

Dintre cei arsi la Colectiv au murit pana acum 47 si lista se mareste de la un ceas la altul. Romania s-a tulburat teribil si fiecare si-a exprimat durerea in felul sau,  dupa cum ii era sufletul. Unii au simtit sa sufere in tacere, altii s-au grabit sa  indrepte cumva lucrurile, dar pe drum au uitat ca nimic nu se indreapta peste noapte , in schimb  mortii se ingroapa in tacere.

Focul de la Colectiv s-a stins repede, dar o vapaie mult mai mare s-a aprins peste tara si a ars mii daca nu chiar zeci de mii de suflete. Vapaia anarhiei si a necredintei, a hulei impotriva lui Dumnezeu a cuprins mare parte din tineretul roman. Multi din teribilism se semnau “satanistii”, altii pe drumul revolutiei nu isi puteau permite sa-L ia si  pe Dumnezeu cu ei ca prea arata asa invechit, neschimbat de cand e lumea,  si astfel s-au trezit luptandu-se mai mult cu Dumnezeu decat cu puterea lumeasca.

Nu a fost nimic intamplator, de mult mocnea in sufletele lor flacara rebeliunii luciferice.  Lipsiti de orice cultura elementara, confundand instruirea primita in facultate cu educatia si cultura,  indobitociti de conditionarea pavloviana a merketingului modern au reactionat asa cum fusesera programati de cultura coca-cola. N-au inteles nici ei  si nici parintiil lor ca mintea trebuie pazita de rau si adapata cu bine. Robi naivi, au cazut prada usoara vanatorilor de suflete, celor care, asa cum spune la Psaltire : “ uneltesc sa patrunda in inima omului”.

E doar inceputul durerilor, tulburari de genul asta vor mai fi, dar stam bine, presa nationalist-ortodoxa  a fost la mare inaltime, cred ca nu se asteptau sorosistii la un astfel de raspuns, mai mult si pentru ca majoritatea nu avem lagatura unii cu altii, actionam izolat, iar pe de alta parte multi nu sunt pe Facebook si se comporta atipic din perspective sorosista. Oricum, sa nu ne facem iluzii ca putem invinge algoritmul Facebook- la momentul potrivit algoritmul distribuie cu prioritate anumite opinii si ramai in minoritate indiferent de situatia reala.

Parca a fost un semnal bun si pentru biserica pentru ca au inteles ca trebuie sa fie putin mai activi si mai atenti.  Ar fi bine ca biserica sa nu mai incerce sa fie populara, pentru  ca nu va fi niciodata. Avem nevoie de putini crestini dar adevarati, nu de umplutura. Citeam ieri ca, in Rusia, Biserica Ortodoxa  considera ca

„produsele cu grăsimi de tip trans, băuturile alcoolice de calitate proastă, chipsurile, energizantele, alimentele modificate genetic și orice alt produs care afectează sănătatea oamenilor este considerat a fi un păcat” ( sursa.)

Trebuie spus ce este rau si ce este bine fara sa ne mai ascundem. La noi foarte putini au indraznit sa spuna ca nu este bine sa mergi in club si cu atat mai putin ca nu toata muzica este buna pentru suflet si pentru viata duhovniceasca.

Revenind la evenimente, am fost surprins de felul in care s- sfarsit tot entuziasmul din jurul acestei asa zise revolutii. Presedintele nostru modern – dupa ce, intr-un final, a ajuns in strada, langa manifestantii care l-au impresionat atat de mult acum o saptamana si care acum, din nefericire pentru dansul, l-au huiduit, s-a intors frumos in mediu virtual, intre prietenii sai, si a inceput sa posteze mesaje optimiste. Revolutie feisbuc cu presedinte feisbuc.

Totusi, ce nefericire sa ajungi in piata cand erau numai o mie de oameni din care jumatate huiduiau. Dupa toata regia aia asa de frumoasa – a stricat tot filmul, pe bune. Americanii ne obisnuisera cu happy- end-uri. Am avut senzatia ca s-a comportat ca adolescentii aia care se saluta grabiti pe strada spunandu-si ca se vad pe Facebook, asa parca a facut si Iohannis s-a grabit sa plece, sa intre pe Facebook, in lumea virtuala,  unde are de o mie de ori mai multi fani decat in Romania reala.

Trebuie mentionata si iesirea lui Basescu – care m-a uimit- wow!  ce intorsatura :

M-a surprins ambasadorul SUA, nu cred ca a avut mandat de mesaj pentru ceea ce a spus despre manifestatii. A dat mesaj destabilizator, a zis ca oamenii sa stea in piata. Nu le-ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie si Romania destabilizata”, a spus Basescu la B1 TV, adaugand ca ambasadorul trebuia convocat urgent la Ministerul de Externe pentru a da explicatii.

 

In final ca sa intelegem mai bine in ce adanc de robie am cazut, voi imprumuta tot din Iona a lui Sorescu o imagine: Romania a fost inghitita de chitul mafiei politice;  acest chit a fost inghitit la randul sau de chitul cercurilor de interese economice, care  zace acum in burta UE, care zace in burta SUA, care a fost inghitita de bancherii globalisti. Intelegi acum dificultatea situatie in care ne aflam. Iesirea nu poate fi facuta cu o simpla manifestatie.  Trebuie sa fim tari si sa avem rabdare pentru ca :

“E stramt aici, dar ai unde sa-ti pierzi mintile. Nu e prea  greu.

  • E chiar o nimica toata.
  • Pentru ca exista anumite conditii.
  • Anumite ? Toate”

 

( Iona, Marin Sorescu)