Trei rachete, lansate din Fâşia Gaza spre centrala nucleară israeliană Dimona


rachete_isr_35697500

Trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre centrala nucleară israeliană de la Dimona, însă niciuna nu a căzut în incinta complexului atomic, afirmă surse citate de site-ul Ynetnews.

 

HAMAS a lansat rachete asupra Israelului

Una dintre rachete a fost interceptată de sistemul israelian Iron Dome, iar celelalte două au căzut în apropierea complexului nuclear, informează Mediafax.

Autorităţile israeliene au dat asigurări că reactorul atomoelectric de la Dimona nu a fost avariat.

Mişcarea islamistă Hamas a revendicat lansarea rachetelor spre centrala nucleară israeliană.

 

STARE DE ALERTĂ: Tiruri de rachete în Israel, raiduri aeriene în Gaza

Orientul Mijlociu e din nou un butoi cu pulbere gata să explodeze într-un conflict de anvergură. Israelul şi gruparea Hamas s-au bombardat reciproc şi au îngropat orice şansă de a relua negocierile de pace. 

 

STARE DE ALERTĂ: Israelul şi gruparea Hamas S-AU BOMBARDAT reciproc

UPDATE: Cel puțin cinci rachete au fost trase miercuri dimineața din Fâșia Gaza înspre Tel Aviv și împrejurimile sale, acestea fiind interceptate în zbor de o baterie a sistemului israelian antirachetă Iron Dome, a indicat postul militar de radio israelian, citat de AFP.

Acest atac a fost lansat după ce aviația israeliană a efectuat în cursul nopții de marți spre miercuri 160 de raiduri în Fâșia Gaza împotriva Hamas, ca ripostă la continuarea tirurilor cu rachete înspre statul evreu.

Generalul Moti Almoz, purtător de cuvânt al armatei, a declarat pentru postul militar de radio că astfel de raiduri vor avea loc și în zilele următoare, refuzând să facă precizări în legătură cu posibilitatea unei operațiuni terestre de mare anvergură în Fâșia Gaza.

Un alt purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat pentru AFP că patru rachete au fost trase miercuri dimineața către sudul Israelului, fără a provoca victime sau pagube materiale.

160 de raiduri aeriene în Gaza

Aripa militară a mişcării islamiste palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, a revendicat, marţi seara, tirurile de rachete lansate asupra oraşelor israeliene Ierusalim, Tel Aviv şi Haifa. Ca răspuns la continuarea tirurilor de rachetă, aviaţia israeliană a desfăşurat 160 de raiduri în Fâşia Gaza împotriva Hamas în cursul nopţii de marţi spre miercuri, notează Mediafax.ro.

Aviaţia israeliană a desfăşurat 160 de raiduri în Fâşia Gaza împotriva Hamas în cursul nopţii de marţi spre miercuri ca răspuns la continuarea tirurilor de rachetă către Israel, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei, relatează AFP.

“Au fost 160 de raiduri în timpul nopţii, ceea ce ridică la 430 numărul atacurilor aeriene de la începutul operaţiunii «bordură de protecţie»”, a anunţat purtătorul de cuvânt, generalul Moti Almoz, pentru postul militar de radio, precizând că au fost vizate 120 de zone de lansare a rachetelor, zece posturi de comandament ale Hamas şi “numeroase tuneluri”.

Printre celelalte ţinte ale atacurilor figurează două case “ale unor şefi militari ai Hamas”, precum şi “birourile Ministerului de Interne sau ale serviciului de securitate naţională al Hamas”, a adăugat generalul.

“Operaţiunea pe care am lansat-o se va extinde în următoarele zile”, a continuat purtătorul de cuvânt, refuzând să ofere detalii despre planurile unei operaţiuni terestre de mare anvergură în Fâşia Gaza.

Contactată de AFP, o altă purtătoare de cuvânt a armatei a precizat că patru rachete au fost lansate miercuri dimineaţa către sudul Israelului, fără a provoca victime sau pagube materiale.

Cabinetul de securitate israelian a autorizat marţi convocarea a 40.000 de rezervişti în anticiparea unei posibile operaţiuni la sol.

Întăriri au fost mobilizate la frontiera cu Gaza, unde jurnaliştii AFP au văzut trupe, tancuri şi transportoare.

Într-o singură zi, 15 palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza, în timp ce complexul sistem de apărare antirachetă al Israelului, cunoscut ca Domul de Fier, a interceptat, în mai puţin de 24 de ore, 130 de proiectile care se îndreptau spre zone locuite.

Una dintre ele a fost distrusă chiar deasupra oraşului Tel Aviv. Statul evreu a mobilizat 40.000 de rezervişti, în timp ce Hamas a avertizat că orice cetăţean israelian e de acum o ţintă.

Escaladarea bruscă a tensiunilor în regiune vine după ce săptămâna trecută trei tineri palestinieni au fost răpiţi şi ucişi în Cisiordania.

sursa: realitatea.net

Vocea Rusiei: Israelul, atacat cu rachete din teritoriile palestiniene a treia zi consecutiv

 

Joi dimineaţă în Tel Aviv a fost emis semnal de alarmă aeriană, cei 400.000 de locuitori al unuia dintre cele mai mari oraşe din Israel au fost trimişi la adăposturi a treia zi consecutiv.

Până în prezent, toate rachetele care au fost lansate spre Israel au fost distruse de sistemul Iron Dome. Începând de marţi, când Israelul a demarat o operaţiune militară împotriva luptătorilor din Fâşia Gaza, pe teritoriul ţării au căzut 255 de rachete. Victime şi distrugeri grave nu au fost înregistrate.

În acelaşi timp, loviturile lansate de armata israeliană asupra Fâşiei Gaza au provocat moartea a 76 de palestinieni.