Educatorul francez, înjunghiat de un militant SI, a recunoscut că a inventat atacul din grădiniţă


Educatorul francez, care a declarat, luni dimineată, că a fost înjunghiat într-o grădiniţă din Paris de un bărbat care a invocat gruparea teroristă Stat Islamic (SI) în timpul agresiunii, a recunoscut că a inventat atacul, a anunţat Parchetul din Paris, citat de BBC News online.

 

Educatorul în vârstă de 45 de ani a declarat, iniţial, autorităţilor că a fost atacat de un bărbat mascat pe când era singur în sala de clasă din Aubervilliers, o suburbie din Paris.

Reprezentanţii Parchetului General din Paris au anunţat că bărbatul a admis că a inventat întregul atac, el fiind interogat în prezent în privinţa motivelor pe care le-a avut pentru a face declaraţii false în această privinţă.

Educatorul a fost spitalizat şi tratat pentru rănile provocate de cuţit de la nivelul gâtului şi al abdomenului, viaţa sa nefiind pusă în pericol. Potrivit acestuia, bărbatul l-ar fi atacat cu un cutter şi o foarfecă şi ar fi ţipat: “Asta e pentru Daesh (Stat Islamic). Este un avertisment”.

sursa: mediafax.ro

Stirea originala a sunat asa:

Educator înjunghiat într-o grădiniţă din Franţa de un bărbat care a invocat gruparea ISIS

Un educator a fost agresat cu foarfeca şi cutterul, luni dimineaţă, la grădiniţa publică Jean Perrin din Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), de un bărbat care a invocat gruparea Stat Islamic, relatează Le Parisien în ediţia online.

 

Informaţia, dezvăluită iniţial de TF1, a fost confirmată de Parchetul din Bobigny. Educatorul a fost spitalizat la Lariboisiere (Paris) pentru răni la abdomen şi la gât, dar viaţa sa nu este în pericol. Suspectul, care este căutat activ de autorităţi, ar fi invocat gruparea Stat Islamic în momentul agresiunii. Parchetul antiterorist a preluat ancheta în acest caz.

Potrivit informaţiilor obţinute de Le Parisien, bărbatul era mascat şi purta bocanci militari şi un combinezon alb de zugrav când a pătruns în grădiniţă, unde l-a agresat pe educatorul care era singur şi îşi pregătea cursul.

Agresorul ar fi lovit victima cu un obiect ascuţit la nivelul gâtului şi al abdomenului. Înainte de a fugi, agresorul ar fi declarat: “Asta este pentru Daesh (gruparea Stat Islamic-n.r.), este un avertisment”.

Conform primelor elemente ale anchetei, agresorul a sosit neînarmat în grădiniţă şi a luat o foarfecă şi un cutter care se aflau în sala de clasă, pentru a-l ataca pe educator.

În urma atacului, ministrul francez al Educaţiei, Najat Vallaud-Belkacem, a calificat agresiunea drept un “act de mare gravitate, inadmisibil” şi a anunţat consolidarea măsurilor de securitate. “Vom continua, alături de Ministerul de Interne, să consolidăm măsurile de securitate, într-un context în care şcoala se simte ameninţată”, a afirmat ea.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile din 13 noiembrie de la Paris şi Saint-Denis, cele mai grave comise vreodată în Franţa, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

De altfel, gruparea Stat Islamic le-a cerut susţinătorilor săi să atace personalul din sistemul francez de educaţie naţională, potrivit ultimului număr al revistei sale în limba franceză Dar Al Islam, care are pe copertă titlul “Franţa în genunchi”.

La 18 noiembrie, un profesor de istorie de la o şcoală evreiască din Marsilia a fost înjunghiat de trei bărbaţi care au făcut afirmaţii antisemite. “Profesorul a fost acostat de trei bărbaţi aflaţi pe două scutere”, declara atunci procurorul Brice Robin. Unul dintre ei avea un tricou cu gruparea SI şi altul a prezentat o fotografie de pe telefon cu Mohamed Merah, autorul atacurilor armate din 2012 de la Toulouse şi Montauban, soldate cu şapte morţi. Cei trei l-au insultat, ameninţat şi înjunghiat pe profesor, apoi au fost deranjaţi de apariţia unei maşini şi au fugit.