Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, acuză Israelul că are o politică axată "pe minciună" în privinţa raidurilor aeriene din Fâşia Gaza.


9AP857127246191

 

“Israelul susţine că mişcarea Hamas lansează rachete. Dar a murit cineva?!”, a întrebat Erdogan într-un discurs susţinut la Istanbul.

“Numărul palestinienilor ucişi de Israel a ajuns la 100. Viaţa statului Israel se bazează pe minciună. Nu este corect”, a spus Erdogan.

“Noi nu putem lua parte la aceste acte de cruzime. Cauza palestiniană este şi cauza noastră”, a subliniat premierul turc.

Turcia a cerut marţi Israelului încetarea “imediată” a raidurilor aeriene în Fâşia Gaza, soldate cu aproximativ 100 de morţi.

Israelul a declanşat operaţiunea Protective Edge (Limita Protectoare) în Fâşia Gaza după ce trei adolescenţi israelieni au fost răpiţi şi executaţi, în Cisiordania, de presupuşi membri ai mişcării Hamas. Organizaţia teroristă a lansat sute de rachete spre Israel în ultimele zile.

sursa: mediafax.ro

Presiunile internaţionale nu vor împiedica Israelul să atace “grupuri teroriste”, avertizează premierul Benjamin Netanyahu, referindu-se la raidurile aeriene împotriva organizaţiei islamiste Hamas.

 

“Presiunile internaţionale nu vor împiedica Israelul să lovească grupurile teroriste care ne atacă”, a afirmat Netanyahu.

“Am avut o conversaţie foarte bună cu preşedintele SUA, Barack Obama, şi cu alţi lideri, care au spus că înţeleg necesitatea luării unor măsuri”, a spus Netanyahu.

Barack Obama l-a sunat joi pe Benjamin Netanyahu pentru a exprima preocuparea privind riscul escaladării conflictului între Israel şi Hamas şi a propune medierea Statelor Unite.

“Statele Unite sunt pregătite să faciliteze încetarea ostilităţilor, inclusiv revenirea la armistiţiul din noiembrie 2012”, a afirmat preşedintele american.

Israelul a declanşat operaţiunea militară Protective Edge (Limita Protectoare) în Fâşia Gaza după ce trei adolescenţi israelieni au fost răpiţi şi executaţi, în Cisiordania, de presupuşi membri ai mişcării Hamas. Organizaţia teroristă a lansat sute de rachete spre Israel în ultimele zile.

 

 

sursa: mediafax.ro