Te pomenesti ca o sa ajungem tot noi sa furnizam gaze si Ucrainei la iarna


iarna_frig_bani_49021000

Dupa ce ne- am asumat obligatia de a  furniza gaze Republicii Moldova si vazand ca Ucrainei nu-i sunt de ajuns gazele pompate in revers de catre UE, ma intreb daca nu cumva o sa cada tot in sarcina noastra obligatia de a ne sacrifica si  de a tremura la iarna impreuna cu ucrainenii si moldovenii. Este bine stiut ca Romania este dependenta de gazele rusesti in proportie de 20%.

Capital.ro: ANRE: România şi-a asumat obligaţia de a furniza gaze Republicii Moldova, pe timpul iernii

România şi-a asumat obligaţia de a exporta gaze naturale în Republica Moldova pe timpul sezonului rece, se arată într-un comunicat în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) explică de ce a luat decizia de a obliga producătorii să vândă pe bursă cel puţin 20% din producţie începând cu 15 iulie.

Vocea Rusiei: Iațeniuk: Gazul în revers din Europa nu este de ajuns pentru Ucraina

 

În ajun, în timpul unei conferințe de presă, premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk a declarat că pentru Ucraina nu este de ajuns gazul livrat în revers din UE în Ucraina.

Arseni Iațeniuk a subliniat că Guvernul a adoptat decizia de a căuta un furnizor capabil că satisfacă nevoile Ucrainei, în caz contrar, cetățenii vor supraviețui în condiții foarte grele.