John Kerry, intr-un moment de sinceritate: Operatiunea din Gaza e precisa pe naiba!


180121922_jpg_crop_rectangle3_large_12681000Secretarul de stat american John Kerry a fost surprins de un microfon deschis, chiar inaintea interviului pe care urma sa-l ofere postului Fox News, vorbind in mod sincer despre conflictul din fasia Gaza.

“E o operatiune precisa pe naiba. E precisa pe naiba!”, i-a spus Kerry unui consilier, la telefon, aratandu-si astfel frustrarea in legatura cu acest subiect, anunta Politico.

Comentariul sau pare sa fie o critica la adresa asigurarilor guvernului israelian potrrivit domeniului limitat al atacului sau si invazieiei terestre din Gaza.

Kerry, vorbind la telefon cu consilierul sau, a adaugat: “Trebuie sa mergem acolo, Multumesc, John. John, cred ca trebuie sa mergem diseara. Cred ca e o nebunie sa stam departe”.

In timpul interviului, Kerry a fost intrebat de gazda emisiunii Chris Wallace daca a sugerat cumva ca guvernul israelian a mers prea departe in cadrul operatiunilor din fasia Gaza.

“In timp ce erati filmat si exista si un microfon deschis, vorbeati cu unul din consilierii dumneavoatra despre situatia din Israel si despre faptul ca 14 israelieni ar fi fost impuscati si ar fi murit intr-o operatiune”, a spus Wallace.

Kerry a fost atent la comentariile pe care le-a facut si a sustinut dreptul Israelului de a se apara.

“Este greu sa ai de-a face cu acest fel de operatiuni. Am reactionat, bineinteles, intr-un mod in care oricine ar face-o, referitor la copii si civili”, a spus Kerry.

“Razboiul este dur. Am spus asta in mod public si o mai spun si acum. Noi aparam dreptul Israelului de a face ceea ce face”, a adaugat Kerry.

“Sustinem Israelul in actiunea sa de a se apara impotriva rachetelor care continua sa cada in zona. Hamas a inceput procesul de trimitere a rachetelor dupa ce Israelul incerca sa gaseasca oamenii care i-au ucis pe cei trei tineri – dintre care unul era american”, a mai spus Kerry.

sursa: ziare.com