Un erou prost. Un erou neliberal.Astazi am vazut la stiri un erou – un erou prost dupa cum aratau stirile.

A fost o stire care abia s-a vazut pe net. Daca dati o cautare acum pe Google,  abia o gasiti. Se facea ca un om cazuse pe sine la metrou, la Piata Unirii, si un altul a sarit sa-l salveze si chiar a reusit. Din nefericire nu a mai apucat sa se arunce pe peron pentru a se salva si a fost nevoit sa fie salvat la randul sau de sfaturile politistilor, care l-au directionat catre o nisa de sub peron, unde putea sa stea fara sa fie atins de trenul de deasupra sa.

Astazi am vazut un erou! Un erou adevarat, nu ca cei care isi trag chilotii peste pantaloni pe care ii vedem la televizor. Un erou necunoscut, dar care mie mi-a placut;  mi-a umplut sufeltul de bucurie, asa prost si milog si neajutorat cum a fost prezentat,  si il cinstesc ca pe un martir virtual.

Trebuie sa stiti ca in lumea de astazi sunt eroi prosti si eroi buni. Eroi cu decoratie si eroi fara decoratie. Eroi liberali si neliberali, democrati si nedemocrati. Eroi in viata si eroi morti. Va spun un secret:  sa spui erou viu e un nonsens in lumea de astazi. Eroii, daca sunt acceptati, de mass-media,  ma refer la cei adevarati, sunt acceptati, cu greu, doar daca sunt morti; pe langa categoriile de mai sus mai sunt eroi cunoscuti si necunoscuti.

Cine face toate clasificarile astea?  Ministerul adevarului si al educatiei, adica al miciunii si al indoctrinarii  – Presa

De ce face  presa asta, ce interes are ?

Pentru ca eroul este cel mai periculos individ. Eroul este prin definitie subversiv ,drept pentru care  ii este cu   desavarsire interzis sa existe. Eroul este interzis pentru ca este neliberal, pentru ca nu este individualist, pentru ca nu este egoist. Eroul este un paria pentru ca este un nebun; intr-o lume definita prin rationalitate, el este  irational. In plus, el nu se teme de moarte. Pai cum sa existe asa ceva! Pai voi stiti ca daca oamenii ar inceta sa se mai teama de moarte, toate  manipularile mass-mediei si ale marketingului  ar ramane fara niciun efect.

 

Astazi se scot eroii din stiri, din istorie si istoria din scoli

 

Cu toate astea,

 

Eroii adevarati subzista,  la marginea societatii, printre proli

Astazi am vazut un erou! Mare zi. Ma iertati daca par patetic. Mass- media il ascunde sub acel peron pe eroul nostru.  Incercati sa va ganditi ce om mare s-a ridicat intre noi astazi. Cum statea el pe peron altaturi, presupun de alti posibili salvatori, si cum, intr-o fractiune de secunda, si-a pus viata pentru aproapele sau. Asta e definitia eroului : cel ce-si pune viata pentru aproapele sau.

Auzim astazi de multi eroi. Presa nu-i prezinta, in general, ca pe niste revolutonari. Dar observam ca in mod paradoxal ei se revolta impotriva binelui cumva. Sistemul de putere actual nu recunoaste decat eroii care duc aceeasi lupta ca el, merg in aceeasi directie. Eroii acceptati de sistem se  intorc impotriva firii, impotriva traditiei, impotriva moralitatii. Isi  vand moralitatea pentru o cauza materiala – fie isi vand virginitatea in licitatii pe internet pentru a ajuta niste copii orfani, fie pozeaza  goi in calendare pentru a lupta impotriva unei boli necrutatoare, fie isi dau viata pe bani pentru interesele sistemului care controleaza naratiunea satanica a lumii moderne.

In lumea de astazi, eroii sunt lasati in umbra pentru ca dinamiteaza lumea consumerista construita pe egoism. Intr-o societate normala eroul este scos in lumina si prezentat ca model, pentru ca fapta lui sa fie un exemplu pentru cei multi. Orice societate are nevoie ca oamenii sa invete sa se salveze reciproc, nu insa si o societate care e impinsa la sinucidere de forte straine de interesul ei. Societatea romaneasca are nevoie sa stie despre sine doar ca are in randul ei indivizi de nimic care se imbulzesc pentru orice fleac, fura, sunt puturosi si de nimic buni, in timp ce in afara …

Nu n-am uitat ca am avut eroi si la incendiul de la Colectiv.  Si ei sunt eroi si nu trebuie sa-i uitam. Imi veti spune: uite ca ei sunt decorati. Da, doar pentru ca sunt morti. Astazi doar mortii sunt decorati.

Nu a fost decorat niciun alt om care a salvat vieti la Colectiv si care este in viata acum, care si-a pus viata pentru aproapele sau.

Astazi sunt decorati doar mortii. Si chiar si mortii sunt bine alesi inainte de a fi decorati. Mai sunt decorati si dintre cei vii, dar ei nu misca… si nici nu misca in sufletul nostru nimic si nici nu par ca pot salva ceva si nici macar pe ei nu par ca se pot salva.