Americanii vor sa mearga pana la capat: 10 congresmeni americani au propus ca Ucraina să fie recunoscută aliat militar al SUA.


5666666657-1

 Vocea Rusiei: Să nu ajungem la un mare război!

10 congresmeni americani au propus ca Ucraina să fie recunoscută aliat militar al SUA.

Proiectul de lege corespunzător cere președintelui Obama să acorde Ucrainei asistență în domeniul securității și serviciilor secrete. „Așa ceva poate avea consecințe de lungă durată pentru pacea globală”, a declarat Vocii Rusiei politicianul ceh Jiri Vyvadil.

Jiri Vyvadil: Mă tem serios că SUA doresc să soluționeze conflictul ucrainean pe calemilitară. Această opinie predomină în cercurile „uliilor” americani, cum ar fi senatorul McCain. Aceasta este o tendință foarte periculoasă! Este vorba nu numai de Ucraina, ci de menținerea păcii în Europa. Proiectul de lege propus de grupul de congresmeni este un fapt foarte alarmant. Sper că Obama nu îl va susține.

Vocea Rusiei: Occidentul sperie Rusia cu noi sancțiuni. Acesta este un mecanism eficient de încetare a focului în Ucraina?

Jiri Vyvadil: Sancțiunile împotriva Rusiei nu rezolvă nimic! În Cehia foarte puțină lume se interesează de această temă. Iată despre ce scriu de exemplu ziarele de azi. Toate scriu despre retipărirea din mass-media occidentale a faptului că în anturajul lui Putin există două tabere: structurile de forță și oligarhii, care luptă pentru influență asupra lui. Ce opinie naivă despre mecanismul adoptării deciziilor la Kremlin!

Vocea Rusiei: Rusia îi ajută deja pe refugiații din Donețk și Lugansk.

Jiri Vyvadil: Dorința de a apăra victimele nevinovate ale confruntării militare este lăudabilă. Cu toate că la noi unii nu sunt mulțumiți de faptul că Putin nu face ceva mai mult. Însă, el calculează evident toate acțiunile sale, deoarece el poartă responsabilitatea pentru menținerea păcii pe continent. Mi se pare că pe măsura creșterii haosului politic și economic din Ucraina, autoritățile de acolo vor slăbi, iar problema se va rezolva de la sine.

Vocea Rusiei: Cum este apreciată în Cehia poziția Rusiei și a SUA față de rezolvarea crizei ucrainene?

Jiri Vyvadil: În Cehia s-a creat o situație deosebită. Majoritatea mass-media într-o măsură sau alta au o poziție antirusească. În schimb, în rețele de socializare, Facebook și diferite portaluri începe treptat să prevaleze înțelegerea poziției Rusiei și concomitent crește critica la adresa Washingtonului pentru poziția față de țara dumneavoastră. Mă mândresc cu societatea cehă, care spre deosebire de Polonia și țările baltice susține tot mai evident Rusia, propunerile ei vizând încetarea războiului în Ucraina. Acest lucru are loc în pofida valului negativ care este turnat de mass-media cehe asupra Kremlinului și personal asupra președintelui Putin!

Mă tem că SUA și UE vor despărți și mai departe popoarele noastre, vor începe să fie distruse legăturile economice, culturale și umane. Evident, reacția va fi o mișcare de respingere și de către partea rusă. De aceea nu se poate vorbi cu o țară mare de pe poziții de forță, mai ales militară, așa cum cere în esență proiectul de lege al senatorilor americani.
sursa: romanian.ruvr.ru