Dincolo de propaganda de razboi, sa nu uitam de oamenii din Ucraina care sufera


9RIA-152594-Preview

La Kiev a fost închisă apa caldă din cauza problemelor legate de gaz

 

Prim-adjunctul preşedintelui administraţiei municipale a Kievului, Igor Nikonov, a explicat lipsa apei calde în multe case din capitala ucrainenă prin situaţia dificilă legată de furnizarea gazului din Rusia.

Nikonov a menţionat că zilnic Kievul primeşte cu 1,3 milioane de metri cubi mai puţin decât are nevoie. În peste  jumătate din casele din Kiev nu este apă caldă. Autorităţile municipale au declarat că numărul caselor deconectate de la apa caldă va creşte, deoarece Kievul trebuie să economisească gaz pentru sezonul de toamnă-iarnă.

Anterior, Gazprom a trecut la plata în avans pentru gazul furnizat Ucrainei din cauza datoriilor Kievului.

Luptele au fost reluate în suburbiile Doneţkului

 

La Doneţk, forţele de autoapărare luptă împotriva infanteriei şi tancurilor armatei ucrainene.

Staţia de filtrare a apei a fost închisă. Volumul apei care alimentează oraşul a fost redus, deoarece canalul Severski Doneţ-Donbass funcţionează în regim minim. Autogara a fost închisă.

La Şahtiorsk, de asemenea, au loc lupte. Militarii ucraineni trag cu lansatoare de grenade şi mortiere, folosesc avioane. Incendii au izbucnit într-un bloc de 16 etaje şi la un depozit petrolier.

Lugansk este ameninţat de o catastrofă umanitară din cauza lipsei curentului electric. Alimentele se strică din cauza căldurii.

sursa: romanian.ruvr.ru