Mutari decisive


bankster-chess2

Asa cum discutam acum  3 saptamani, imi este clar ca toate mutarile se fac pentru a ne apropia de un conflict major care va duce la inceperea celui de-al treilea razboi mondial. De data asta vedem insa, si ne ingrijoreaza, ca se fac mutari decisive. Prin mutarile pe care SUA si Israel le-au facut in ultimele saptamani – invadarea Fasiei Gaza si  incercuirea Rusiei cu trupe NATO-  ne este clar ca s-a intrat in linie dreapta, mastile au fost scoase, diplomatia a fost pusa in dulap, intentiile au fost devoalate. Marketingul politic, camuflarea intentiilor isi au rostul pana la un punct, pentru a-ti surprinde adversarul, apoi se ataca frontal folosindu-te de avantajul creat pana atunci prin camuflarea intentiilor si a pozitiei tale.  Ingrijorator este si faptul ca cele doua tari care au mutat puternic in ultima perioada renunta la o anumita mascare a actiunilor si pentru ca stiu ca in curand, intreaga scena politica mondiala va fi aruncata intr-un haos asa de mare incat micile pierderi la capitolul  imagine pe care le au acum, prin aceste actiuni, se vor uita imediat ce se vor declansa, in lume,  conflicte mult  mai serioase   – un razboi Ucraina – Rusia, o atacare a Iranului sau a Siriei de catre ISIS,  un conflict Japonia – China sau, foarte probabil, declansarea celei mai mari crize economice din istoria lumii.

Sa nu uitam ca aceast criza economica latenta este ca un lac imens tinut de catre barajele masurile economice luate pana acum. Lac care se va revarsa ca un tsunami peste intreaga lume la momentul decis de cei care au indiguit temporar colapsul economic al lumii. Nu-mi este inca clar daca inceperea celui de-a treilea razboi mondial va masca colapsul economic mondial sau invers.  Nu am pomenit nimic de Rusia pana acum pentru ca nu-i vad mutand decisiv. Vad Rusia in corzi, facand mutari de aparare, mereu in urma adversarului ( SUA). Este foarte probabil ca atunci cand va fi incoltita Rusia va face o miscare  ofensiva – cred ca miscarea aceasta nu va intarzia foarte mult daca armata ucraineana va continua sa avanseze spre granita Rusiei. Ma astept insa si la o miscare mult mai surprinzatoare prin care Rusia sa dea sah la rege, adica sa ameninte direct America, dar nu fatis, dar pentru a castiga in Ucraina, rusii au nevoie sa le dea de lucru americanilor, sa-i forteze sa piarda o mutare, aparandu-se in alta parte si sa ramana Ucraina descoperita.

Intre timp, ce este foarte clar si ce se ascunde in presa – presa de baliverne sau presa de business- este ca pentru tot omul, din punct de vedere economic, lucrurile vor arata mai rau. Atunci cand izolezi o piata atat de mare cum este Rusia si cand la randul tau, printr-un gest sinucigas ii faci pe rusi sa te sugrume energetic, este clar ca in primul rand Europa si apoi intreaga planeta va suferi economic.  Cel mai putin vor avea de suferit cei care au mutat primii ( SUA)  si care au impus acest scenariu prin care Rusia este izolata cu pretul sinuciderii economice  a Europei si al impartirii planetei in doua tabere infricosatoare ca forta: tarile BRICS, Iran, Siria, Venezuela si altele mai mici  si de partea cealalta SUA, UE, Japonia, Canada, Australia si alte colonii.

Desi rusii se tem, nu cred ca americanii au de gand sa atace decisiv Rusia pentru moment, ci doar sa-i blocheze sa mai apere tarile bogate in resurse targetate de SUA. Pana una alta, pozitia Americii este foarte puternica si nu poate fi amenintata de niciun oponent, singurul lucru de care se teme America este lipsa resurselor energetice si intreaga ei preocupare este sa si le asigure pe o perioada de timp suficient de lunga pana va ajunge sa controleze intreaga planeta.

Intre timp: – la Kiev se opreste apa calda pentru ca guvernul salveaza gaze pentru la iarna.

–          In Estul Ucrainei populatia a fost lasata fara apa potabila, curent electric

–          Israelul a anuntat ca va prelungi operatiunea din Fasia Gaza

–          Argentina este cu un pas in faliment – agentia de rating Standard & Poors au declarat-o in defalut selectiv

–          Sistemul bancar este pe butuci in Bulgaria si Portugalia

–          Ucraina recruteaza in disperare

–          Israelul mai cheama inca 16.000 de rezervisti

–          ISIS face prapad in Irak si nimanui nu-i mai pasa deja.