Cate va stiri marunte care au potentialul de a deveni evenimente majore pe termen scurt.


bioterrorism1Sunt jurnalisti americani care se tem ca guvernul american doreste sa impuna  legea martiala medicala.

Luand in calcul si faptul ca ieri, 1 August,  a  avut loc un exercitiu supriza in New York, avand ca tema  un raspuns impotriva terorismului biologic. Si avand in vedere si protestele ridicate de mai multi specialisti impotriva aducerii in America a celor 2 cetateni americani care au contractat virusul Ebola, fiind bine stiut ca nu exista in prezent nicio posibilitatea de a trata Ebola.

 

Antena3.ro : OMS: Epidemia de Ebola avansează mai rapid decât mobilizarea pentru limitarea ei. Consecinţele ar putea fi catastrofale

Epidemia de Ebola din Africa de Vest “avansează mai rapid” decât mobilizarea pentru limitarea ei, a avertizat directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, potrivit AFP.

Margaret Chan a avertizat că există pericolul unor “consecinţe catastrofale” şi un risc de propagare în alte ţări.

“Efectivele actuale de ajutor naţional şi internaţional sunt trist de inadecvate”, a declarat Chan în cadrul unui summit regional privind epidemia organizat la Conakry.

Cel mai recent bilanţ al epidemiei de Ebola publicat de OMS

Epidemia, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în alte state din Africa de Vest.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor. Nu există un vaccin omologat împotriva virusului Ebola.

 

Apoi chemerea soldatilor olandezi de catre porosenko poate fi o cursa pentru implicarea directa a  UE acest conflict. Primului ministru i s-a parut lipsita de sens propunerea dat fiind ca …