Rusia se pregăteşte de o invazie masivă la graniţa cu Ucraina


ukraine-says-80000-russian-soldiers-and-270-tanks-are-threatening-a-full-scale-invasionRUSIA a dublat numărul de soldati de la graniţa ucraineană, mobilizând încă 17 batalioane în ultimele 48 de ore, în timp ce liderii Occidentali încearcă să înţeleagă ce vrea să facă preşedintele rus, Vladimir Putin, în continuare.

Marţi, preşedintele rus a cerut o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite cu scopul de a rezolva „criza umanitară” din Ucraina şi a anunţat că, pe fondul conflictelor din ultimele câteva luni, a mobilizat zeci de mii de soldaţi.

Este neclar de ce ar fi nevoie de mobilizarea soldaţilor pentru a evita criza umanitară, astfel încât mişcarea este considerată preludiul unei invazii pe scară largă a Ucrainei.

”Convocăm o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite cu privire la situaţia umanitară în Ucraina”, a declarat ambasadorul rus la ONU, Vitali Churkin.

Marţi, ministrul rus de Externe a anunţat că ONU şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii s-a arătat ”pregătit” să discute planul de desfăşurare al unei ”misiuni umanitare” în Ucraina, care este considerată de mulţi drept pretextul unei invazii a forţelor ruse.

Rusia şi-a crescut în mod semnificativ numărul de soldaţi de-a lungul graniţei ucrainene în săptămânile recente, potrivit oficialilor americani.

Potrivit unui raport al NEW YORK TIMES, Rusia şi-a dublat prezenţa militară de-a lungul graniţei, mobilizând încă 19.000 până la 21.000 de soldaţi care acum compun o ”forţă care include infanterie, blindate, artilerie, şi apărare anti-aeriană pregătită de luptă, la numai câţiva kilometri de graniţa” cu Ucraina.

CASA Albă s-a arătat în mod deschis îngrijorată de ceea ce ar putea fi, după cum pare, o invazie mascată sub operaţiune de ”păstrare a păcii”.

sursa: epochtime-romania.com