Mesajul separatistilor prorusi pentru Occident:” Cea mai mare gresala facuta de Kiev si de catre Vest este ca ne-au trezit. Va rog sa le transmiteti si altora – nu treziti bestia!”


ursul-care-a-atacat-la-cabana-padina-era-turbat-18472636Ca sa intelegem anumite evenimente mai bine trebuie sa ascultam ambele taberea aflate in conflict.

Iata primul interviu oferit de liderului regiunii separatiste si de minstrul apararii:

Cateva secvente traduse din interviu:

-Din pacate, dragi jurnalisti, Occidentul incearca sa ne invadeze constant la fiecare 30-50 de ani, de data asta sunt putin in intarziere. Vor sa ne impuna felul lor de a gandi si stilul lor de viata”

– „ Vestul a facut o gresala imensa ca ne-a trezit. Noi suntem oameni care muncim  din greu, nu avem timp sa sarim pe Maidan pentru 300 de grivne. Oamenii nostri sunt jos in mina, scot carbune, topesc metale, lucreaza pamantul.

Cand o persoana care pana mai ieri  dadea la ciocane sau lucra pe o combina, iar astazi a ajuns sa conduca un tanc sau sa opereze un Grad, o mitraliera – a fost trecuta o linie si nu-l mai poti opri.

Va rog sa le transmiteti tuturor: Nu treziti bestia, nu o faceti!

 

Toti cei 5000 declarati disparuti de catre armata ucraineana sunt morti.

 

In total sunt 12.000 de morti din randul armatei ucrainene, 19.0000 raniti si 5000 lipsa.

 

Noi nu am optat pentru razboi, dar nu am avut de ales – acum vom lupta pana la capat, pana la ultima suflare indiferent de numarul inamicilor. Vrem sa fim lasati sa traim liber asa cum vrem noi, noi nu vrem sa mergem in Europa, avem alta mentalitate si alta religie, lasati-ne in pace.

 

Daca nu inteleg cu frumosul o sa le-o  spunem si mai dur.

 

Legat de parada prizonierilor de razboi: – “Poroshenko si autoritatile de la Kiev au promis ca pe 24 August, Ziua Independentei, vor marsalui in Donetk victoriosi cu armata si tehnica militara si am vrut sa aratam ca Poroshenko s-a tinut de cuvant: au facut parada, au marsaluit cu tehnica si soldati” ( n.n – in catuse si cu tancurile bune de dus la topit)

parada-prizonierilor-ucraineni-pe-strazile-din-donetk-video-18491430

Un jurnalist intreaba: „ Sunt unitati militare rusesti care lupta alaturi de voi?

–          (Rad).. Daca Rusia ne-ar fi ajutat cu trupe nu am fi vorbit de lupta de la Elenovska, ci de lupta de la Kiev sau de cucerirea Lvov-ului. Avem ajutor din toata lumea, bineinteles ca ne-ar fi prins bine ajutorul rusesc, dar luand in calcul situatia politica… acest lucru este imposibil si nerealist”

 

–          -„ Daca vii in Rusia cu sabie de sabie vei pieri”

 

Urmariti intregul interviu subtitrat engleza: