NATO – scut protector pentru aproape un miliard de oameni sau un imperiu militarizat aflat permanenta ofensiva


9nato_busiDigi24.ro: NATO, scut protector pentru 900 de milioane de oameni: „Este un SUMMIT NATO crucial”

SUMMIT NATO. Începe summitul NATO – cel mai important de după sfârşitul Războiului rece. 60 de şefi de stat, 70 de miniştri de Externe şi 70 de miniştri ai Apărării se vor întâlni în Ţara Galilor.

 

SUMMIT NATO. De data aceasta, la Newport, liderii Alianţei Nord Atlantice trebuie să dea asigurări că Alianţa este scut protector pentru 900 de milioane de oameni din ţările membre.

SUMMIT NATO. Sunt aşteptate decizii majore la nivel înalt, în contextul conflictelor din Ucraina, Irak, Siria, Afganistan şi Libia. Liderii NATO trebuie să dea asigurări că Alianţa îi poate proteja pe cei aproape un miliard de oameni care traiesc în ţările membre. Summitul de la Newport se va încheia mâine, în 5 septembrie.

SUMMIT NATO. „Este un SUMMIT NATO crucial pentru că, pentru prima dată, cred că ne dăm seama că Vestul se confruntă cu ameninţări multiple din întreaga lume”, afirmă Robin Niblett, director Chatham House.

Unii comentatori spun că acesta este momentul în care NATO trebuie să schimbe ordinea priorităţilor şi modul în care reacţionează într-o situaţie de criză.

„Cred că NATO suferă de o criză de personalitate în acest moment. Pe de o parte, vrea să fie în continuare cea mai mare alianţă militară din lume, care să poată face faţă provocărilor Rusiei şi care să determine Kremlinul şi pe Vladimir Putin să se gândească de două ori. Dar, pe de altă parte, are o filosofie prin care nu vrea să escaladeze o situaţie”, relatează Alistair Bunkall, corespondent Skynews.