Dintr-un astfel de incident o sa inceapa al treilea razboi mondial


incidentAgerpres.ro: Marea Neagră: Tir cu rachetă ratat la manevrele NATO-Ucraina

rachetă ucraineană Osa-M a creat marți o situație neprevăzută în timpul manevrelor din Marea Neagră, la careparticipă o serie de țări membre NATO și Ucraina – Sea Breeze – a relatat miercuri Ria Novosti, citînd mass-media ucrainene și ruse.

 

O rachetă trasă de pe distrugătorul ucrainean Ternopol a căzut în apă, a ieșit la suprafață și s-a îndreptat spre o altă navă, dar nu a ajuns și a căzut din nou.

Acest episod a fost filmat și postat pe Youtube de marinari ucraineni, aparent, pentru a demonstra că starea armatei ucrainene lasă mult de dorit, relatează postul de televiziune Kanal 5.

După cum se vede în înregistrare, racheta a căzut dintr-o dată în mare, iar apoi și-a schimbat brusc traiectoria cu 90 de grade și a zburat în direcția fregatei canadiene Toronto, fără însă să o atingă. Doar printr-o întâmplare fericită a fost evitat un incident cu distrugeri majore și posibile victime, scrie publicația electronică ucraineană Time-News.

Manevre navale Sea Breeze—2014, la care participă 12 nave de război și vase de alimentare din cadrul Ucrainei și NATO, au început luni în partea de nord-vest a Mării Negre, având ca obiectiv realizarea de antrenamente pentru stabilirea și menținerea securității navigației într-o zonă de criză.

În paralel cu manevrele NATO, Rusia a procedat în aceeași zi la tiruri în Marea Neagră, utilizând baterii de rachete desfășurate pe coastă și avioane de luptă ale aviației navale.

Un sistem mobil defensiv de coastă Bastion a distrus ținte la suprafață, instalate la sud-est de Sevastopol, unde se află baza Flotei Rusiei din Marea Neagră.

Patru avioane de luptă Su-24 din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră au lovit, de asemenea, ținte convenționale imitând un grup naval advers