Peak oil? Familia Rockefeller renunţă la combustibili fosili şi investeşte în energie regenerabilă


PETROL_shutterstock_63767014Zf.ro: Familia Rockefeller renunţă la combustibili fosili şi investeşte în energie regenerabilă

 

Familia Rockefeller, care a acumulat una dintre cele mai mari averi la nivel mondial din afacerile cu petrol, îşi va reduce investiţiile în combustibili fosili la mai puţin de 1% din total şi va investi în schimb în energie regenerabilă.

Rockefeller Brothers Foundation, o organizaţie filantropică care administrează investiţii de 860 mil. dolari, a anunţat că va renunţa „cât mai repede posibil“ la activele din industria cărbunelui şi a nisipurilor bituminoase, cei mai poluanţi combustibili, scrie The Telegraph.

„Suntem convinşi că dacă John D. Rockfeller ar fi fost în viaţă astăzi, precum un om de afaceri abil care priveşte spre viitor, el ar fi lăsat în urmă combustibilii fosili şi ar fi investit în energie regenerabilă“, a spus Stephen Heintz, un urmaş de-al lui John D. Rockfeller. Anun­ţul cu privire la investiţi­ile în energie regenerabilă a fost făcut cu doar o zi înaintea summitului de ieri al Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schim­bările climatice.

Rockefeller Brothers Foun­dation face parte din Divest-Invest, o mişcare alcătuită din aproape 650 de indivizi şi 180 de instituţii care s-au angajat să retragă mai mult de 50 de miliarde de dolari investite în combustibili fosili pentru a fi reinvestiţi în energie regenerabilă. Campania a început în urmă cu câţiva ani în campusurile universitare, iar anul acesta retragerile de investiţii de către unele fonduri de pensii, de grupuri religioase şi unele universităţi s-au dublat, notează BBC.