In timp ce 1 miliarde de oameni sufera de foame, marile companii din domeniul tehnologiei, alaturi Facebook, investesc pentru a aduce internetul gratuit in toata lumea


phoca_thumb_l_0489Studiile arata ca ar fi nevoie de 30 de miliarde de dolari  pentru a eradica foametea la nivel mondial. Ma intreb cat costa acest proiect. Realizezi ce putere de manipulare au prin Facebook si toate aceste aplicatii de supraveghere perfecta dupa cat de disperati sunt sa le “ofere gratuit”  tuturor oamenilor de pe planeta.

Ziare.com: Internet pentru toti: Cum vrea sa schimbe Facebook lumea

Facebook se pregateste sa treaca la fapte, in cadrul proiectului Internet.org, prin care vrea sa ofere conexiune la Internet tuturor locuitorilor planetei noastre. Compania a anuntat recent ca facut progrese in aceasta privinta si ca primele teste incep anul viitor.

Facebook  vrea sa puna in practica aceasta idee pana in anul 2019, totul putand fi realizat cu ajutorul unor drone special concepute in acest scop, scrie Digital Trends.

Acestea ar urma sa ramana in zbor mai multe luni, fara a necesita aducerea la sol. In acest scop ar putea fi utilizati si satelitii de pe orbita Terrei.

Dronele vor fi alimentate cu energie solara si vor zbura la o altitudine diferita de cea a avioanelor si a echipamentelor folosite in domeniul meteorologiei. Ele vor fi operate de oameni, cei de la Facebook sperand sa poata face posibila manevrarea a 100 de drone de cate un operator.

Tarile in care Facebook ofera Internet gratuit

In asemenea aparat de zbor va fi foarte usor, dar va avea o lungime echivalenta cu cea a 6-7 masini.

Pentru o buna transmitere a datelor, se va apela la tehnologia denumita FSO, care foloseste lumina pentru a transmite date prin intermediul unor fascicule invizibile si infrarosii.

Yael Maguire, cel care coordoneaza acest proiect, a spus recent ca testele vor fi demarate anul viitor.

In proiectul denumit Internet.org sunt implicate mai multe companii celebre, cum ar fi Samsung, Qualcomm, Nokia, Ericsson si MediaTek.