O jumătate de an de război în Ucraina: pierderi de miliarde și mii de oameni uciși


RIAN_02450323.HR.ru_6954Pe 14 octombrie se împlinește o jumătate de an de la începerea operațiunii antiteroriste a Kievului împotriva populației din regiunile Donețk și Lugansk.

Donețkul și Luganskul nu au recunoscut lovitura de stat de la Kiev din data de 22 februarie inspirată de Washington. În decurs de o jumătate de an de suprimare a „rebeliunii vorbitorilor de limba rusă” au fost uciși mii de oameni, sute de mii sunt refugiați, iar pierderile se ridică la miliarde de dolari.

Potrivit celor mai modeste calcule, au murit aproximativ 4 mii de civili. Potrivit datelor publicate oficial, pierderile părții ucrainene nu depășesc o mie de militari. Însă, forțele de autoapărare numesc cifra de 10 mii. Faptul că Kievul ascunde numărul adevărat de victime, este demonstrat de aceea că părinții multor soldați uciși primesc înștiințări că fii lor ori au dispărut fără urmă, ori au dezertat.

La începutul lunii septembrie la Minsk a fost semnat protocolul referitor la încetarea focului, iar apoi memorandul privind armistițiul în Donbass. Între altele, el prevede retragerea artileriei grele de la linia decontact dintre părți la 15 km. Subunitățile Gărzii Naționale și armatele private încalcă în fiecare zi aceste acorduri și atacă Donețkul și Luganskul. Cât timp va dura acest armistițiu este greu de prevăzut.

De fapt, Kievul se află sub administrația exterioară a SUA, spune omul de afaceri și politicianul Igor Markov, iar acolo sunt interesați de un armistițiu numai ca o de o etapă intermediară pentru pregătirea unui nou război.

„De autoritățile de la Kiev nu depinde absolut nimic. Totul se decide în afara Ucrainei. Dacă SUA, carepromovează o politică deosebit de cinică, le va fi avantajos să înceteze războiul, ele vor da comanda ca el să fie încetat. Dacă așa ceva nu le va fi avantajos, atunci războiul va continua. Din păcate, SUA au reușit să pună în aplicare cel mai dezgustător scenariu. Ei au trimis pe slavi împotriva slavilor, ucrainenii îi omoară pe ruși și invers. Creștinii îi omoară pe creștini. Așa ceva ne puteam imagina doar într-un coșmar. Însă, toate acestea sunt puse în aplicare în prezent în Ucraina”.

În regiunile eliberate de Garda Națională nazistă ucraineană, forțele de autoapărare din Donețk și Lugansk au descoperit deja câteva gropi comune. În ele se află zeci de cadavre mutilate cu urme de torturi. Rusia, împreună cu reprezentanții Donețkului și Luganskului intenționează să intenteze acțiuni în instanțele internaționale cu privire la acuzarea departamentelor de forță din Ucraina și armatelor private ale oligarhilor ucraineni de crime de război.

sursa: romanian.ruvr.ru