Mamaliga romaneasca cu malai american si nostradamusul ala mic din algoritmul lui Zuckerberg


1610854_692358024166396_8337695139919940255_n_68388600-Of, ce urat s-a facut afara!

-Bine ca ne-am bagat inauntru.

– Ti-am zis eu ca nu mai vedem zile cu soare. Ia uite ce ploaie ii trage afara.

Ei cum va simteti? Mai europeni? Mai stilati, mai parfumati, manierati?

Ce chestie si cu Occidentul asta –  te toaca cu rasismul si apoi vin si ne lauda toti ca am ales un neamt presedinte. Adica ce? Daca era roman, tigan, jidan sau afro-american, ce, nu era bun? Parca nu conta nationalitatea, rasa sau pe ce cale ajungi la orgasm, parca erau importante valorile propovaduite. Pai asta nu este tot rasism?

–          Da ce te-ai aprins asa ma? Esti ofticos ca a pierdut VEVE al tau?

Spune-mi si mie unde s-a dus Ponta ma? Aici e cheia. America, Rusia, China sau Israel?

–          Ma lasi ma cu Ioha al tau!

–          Bai, lasati-ma ma cu papagalii vostri. Pe mine m-ar interesa de exemplu ce s-a intamplat cu mamaliga romaneasca de era sa explodeze.

–          Vreti sa-ti spun eu? Era facuta cu malai american, nu ai vazut. Si cred ca era si d-ala GMO. Drept dovada malaiul ala s-a dus acum sa explodeze la Budapesta. Si crede-ma ca o sa explodeze de o sa-i sara si lui Putin intre ochi. N-ai vazut profetia lui Nostrdamus?

–          Care ma?

–          Nostrdamusul ala de pe net,  din algoritmul lui Zuckerberg, care arata ca sunt trei Victori care trebuie sa cada. Doi au cazut si mai e unul la Budapesta.

–          Si al treilea care este ca nu ma prind?

–          Ianukovici!?

–          Da, are sens ce zici conspirationistule, de data asta nu ai luat-o chiar pe aratura.

–          O sa explodeze concomitent cu reinceperea razboiului din Ucraina.

Stai linistit ca si pe Ioha tot algoritmul l-a ales. Nu ai aflat ca Facebook alege prin acest algortim ce sa-ti bage in pagina si ca postarile care nu sunt relevante sunt scoase? Se pare ca pentru ei postarile cu Ioha au fost mai relevante. Ai inteles?  Radeam de ma cocosam cand am vazut, luni dimineata, cum imi intrau in cronologie toate glumele anti- Ioha si toate reclamele lui VEVE.

 

Dar sa revenim la noi – mie mi se pare foarte tare ca nu mai prea mai vrea nimeni sa guverneze acum. Ce parere aveti?

–          Pai nu mai e nimic de jumulit.

–          Ba mai este: noi. Noi am ramas de jumulit. Pana acum au jumulit averea publica, acum or sa treaca la noi, unu’ cate unu’ , razboi de guerilla, atacuri chirurgicale. Asa ca pana nu o mierlim cu totii au ce sa fure. Si cand om muri or sa ne fure organele. Ai primit cardul?

–          Acultati-ma pe mine. Astazi ca sa pui mana pe o tara ai nevoie de 30.000 de cetateni „pregatiti”, d-astia „eroi”, m-ai inteles? Si in plus, pe flancuri,  vreo 2 galerii si 2 televiziuni si gata democratia si vocea poporului.

–          Vezi ca bate la usa.

–          Da? Cine e?

–          O! buna seara domnu’ ofiter. Pai nu e tarziu, e 11. Cine ne-a reclamat? Astia au ciuda pe noi domnu’ ofiter. Unii au ciuda ca n-am iesit sa–l votam pe Ponta si d-aia a pierdut si ceilalti sunt invidiosi ca l-au votat pe Ioha si si-au dat seama ca mai bine faceau ca noi,  nu votau nimic. Da sigur, o sa facem linste.

–          O seara buna!

–          Stau si ma gandesc – ce chestie frate…Va dati seama cat de ironica este soarta cu poporul asta ? Cand tara e vanduta si am ajuns o colonie in toata regula, sa-ti cante un neamt mason si un pui de comunist cu aere de sionist „desteapta-te romane din somnul cel de moarte in care te adancira barbarii de tirani”

–          Bai, vorbeste ma mai incet ca ii trezesti pe astia si iar cheama  garda

–          ( in soapta) „desteapta-te romane din somnul cel de moarte in care te adancira barbarii de tirani”

–          Asa mai merge.

 

Episodul 2 din seria La o tabla ( dezbatere imaginara, netelevizata a societatii civile)