Congresul american declara razboi Rusiei. Porosenco se blindeaza impotriva Rusiei. Franta sparge BLOCADA Occidentală și joacă după KAZACIOCUL lui Putin. Rezervele de gaze din Romania se consuma in 14 ani


RUSSIA-G20-SUMMITCuvantul-ortodox.ro: CU UN PAS MAI APROAPE DE MARELE RAZBOI? Ron Paul, fost candidat la presedintia SUA, desfiinteaza o rezolutie adoptata de Camera Reprezentantilor:CONGRESUL AMERICAN “DECLARA RAZBOI” RUSIEI

 

Astăzi [4 dec. -n.n.], Camera Reprezentanţilor [a Congresului SUA] a aprobat ceea ce consider a fi unul dintre cele mai nocive acte legislative adoptate vreodată. H. Res. 758 este o rezoluție care „condamnă ferm acțiunile Federației Ruse, desfășurate sub președintele Vladimir Putin, care a condus o politică de agresiune împotriva țărilor vecine pentru a obține dominația politică și economică.”

De fapt, proiectul de lege conține 16 pagini de propagandă în favoarea războiului care ar fi trebuit să-i facă și pe neoconservatori să roșească, dacă ar fi capabili de asta.

Acestea sunt genul de rezoluții pe care le-am urmărit mereu cu atenție în Congres, întrucât ceea ce par a fi niște precizări „inofensive” duc adesea la sancțiuni și război. Îmi amintesc că în 1998 m-am opus categoric Legii pentru Eliberarea Irakului pentru că, așa cum spuneam la momentul respectiv, știam că va conduce la declanșarea războiului. Nu am contestat Legea fiindcă as fi fost un admirator al lui Saddam Hussein – așa cum astăzi nu sunt un admirator al lui Putin sau al altui lider politic străin -, ci pentru că știam atunci că un nou război împotriva Irakului nu va rezolva problemele, ci va înrăutăți situația. Știm cu toții ce a urmat.

De aceea, cu greu pot sa cred că vor scăpa ușor și de data aceasta, când mizele sunt și mai mari: provocarea unui război cu Rusia, care ar putea avea consecințe total distructive!

În cazul în care crede cineva că exagerez cu privire la cât de periculoasă este această rezoluție, permiteți-mi să ofer doar câteva exemple chiar din acest act legislativ:

Rezoluția (punctul 3) acuză Rusia de o invadare a Ucrainei și condamnă încălcarea de către Rusia a suveranității Ucrainei. Acuzația este formulată fără a se aduce nicio dovadă cu privire la acest fapt. De vreme ce sateliții noștri sofisticați pot citi din spațiu o plăcuță de înmatriculare, ar trebui sa avem, fără discuție, filme și fotografii cu această invazie rusească. Nu ni s-a prezentat nicio astfel de dovadă. Cât despre încălcarea de către Rusia a suveranității Ucrainei, de ce nu este și implicarea SUA în manevra de răsturnare a guvernului ales al acestei țări, așa cum s-a întâmplat în februarie, o încălcare a suveranității Ucrainei? Am auzit cu toții înregistrările în care oficialii Departamentului de Stat puneau la cale, împreună cu ambasadorul SUA înUcraina, răsturnarea guvernului. Am auzit-o pe Victoria Nuland, asistenta secretarului american de stat, lăudându-se că SUA a cheltuit 5 miliarde de dolari pentru schimbarea regimului în Ucraina. De ce este în regulă acest lucru?

Rezoluția (punctul 11) acuză oamenii din estul Ucrainei că au organizat „alegeri frauduloase și ilegale” în noiembrie. De ce se întâmplă ca, de fiecare dată când rezultatele alegerilor nu sunt cele dorite de guvernul SUA, acestea să fie catalogate drept „ilegale” și „frauduloase”? Nu li se permite oamenilor din estul Ucrainei să aibă dreptul la autodeterminare? Nu este acesta un drept fundamental al omului?

Rezoluția (punctul 13) cere Rusiei să-și retragă forțele din Ucraina, chiar dacă guvernul SUA nu a furnizat nicio dovadă că armata Rusiei a fost vreodată în Ucraina. De asemenea, acest punct îndeamnă guvernul de la Kiev să reia operațiunile militare împotriva regiunilor din est care vor să obțină independența.

Rezoluția (punctul 14) afirmă ca fiind o certitudine faptul că avionul Malaysia Airlines 17, care s-a prăbușit în Ucraina, a fost doborât de o rachetă „lansată de forțele separatiste sprijinite de Rusia, în estul Ucrainei”. Aceasta este, pur și simplu, o afirmație incorectă, întrucât raportul final al anchetei cu privire la cauzele acestei tragedii va fi făcut public abia anul viitor, iar raportul preliminar nu precizează că avionul a fost doborât de o rachetă. În plus, raportul preliminar – realizat cu participarea tuturor țărilor implicate – nu pune pe seama niciuneia dintre părți responsabilitatea pentru tragedie.

Punctul 16 al rezoluției condamnă Rusia pentru că a vândut arme guvernului Assad din Siria. Nu menționează, desigur, că aceste arme vor fi folosite în lupta împotriva organizației ISIS – pe care o considerăm inamicul SUA –, în timp ce armele pe care americanii le-au pus la dispoziția rebelilor din Siria au ajuns, de fapt, în mâinile ISIS!

Punctul 17 al rezoluției condamnă Rusia pentru ceea ce SUA pretind că sunt sancțiuni economice („măsuri economice coercitive”) împotriva Ucrainei. Aceasta chiar dacă SUA au pedepsit, în mod repetat, Rusia, aplicând sancțiuni economice împotriva ei și are de gând să îi impună și mai multe sancțiuni!

Rezoluția (punctul 22) precizează că Rusia a invadat Georgia în 2008. Este total fals. Chiar și Uniunea Europeană – care nu este deloc o prietenă a Rusiei – a ajuns, în urma anchetei pe care a efectuat-o cu privire la evenimentele din 2008, la concluzia (http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8281990.stm) că Georgia a fost cea care „a început un război nejustificat” împotriva Rusiei, nu invers! [lucru ce a dus, insa, la invadarea Georgiei de catre Rusia si la crearea regiunilor ilegitime si separatiste pro-rusesti Abhazia si Osetia – n.n.] Cum poate Congresul să admită atât de ușor astfel de minciuni sfruntate? Oare membrii Congresului nu se deranjează ca măcar să citească aceste rezoluții înainte de a le vota? […]

Enational.ro: Porosenco se blindeaza impotriva Rusiei

Consortiul public ucrainean Ukroboronprom isi va dubla, anul viitor, productia de blindate de ultima generatie, a anuntat, sambata, presedintele Petro Porosenko.

 

Potrivit lui Porosenko, Ukroboronprom planuieste cresterea productiei vehiculelor blindate BTR-4 si a versiunilor accestora, Dozor si Oplot. ”Trupele vor fi echipate cu blindate noi, arme anti-tanc, mijloace de comunicatii si de protectie. Ducem negocieri cu partenerii nostri pentru a a achizitiona arme moderne, pe care Ucraina nu le poate produce”, a spus acesta, citat de RIA Novosti. Potrivit lui Porosenko, armele si materialele moderne sunt necesare pentru a castiga razboiul. Pe de alta parte, focurile de arma continua in sud-estul Ucrainei, in ciuda acordului de incetare a focului semnat in 5 septembrie la Kiev. O noua runda de negocieri pentru pace este prevazuta a avea loc marti, la Minsk, a mai precizat Porosenko.

Rezervele de gaze din Romania se consuma in 14 ani

 

Romania trebuie sa investeasca in urmatoarele decenii peste 100 de miliarde de euro in sectorul energetic, pentru a gasi noi resurse, deoarece, in ritmul actual de consum, rezervele de gaze se vor epuiza in 14 ani, iar cele de titei, in 23 de ani.

Noua strategie energetica, elaborata de Departamentul pentru Energie, condus de Razvan Nicolescu, estimeaza ca necesarul de investitii in sectorul energetic romanesc este, pentru perioada 2015-2035, de aproximativ 100 miliarde de euro. Necesitatea este impusa, sustin expertii, de epuizarea principalelor resurse energetice al Romaniei. Tara noastra dispune de rezerve sigure de gaze de aproximativ 150 de miliarde de metri cubi si de rezerve geologice de 615 miliarde metri cubi. Consumul Romaniei este de circa 14 miliarde de metri cubi/an, iar productia, de 11 miliarde metri cubi/an. In conditiile unui declin anual constant de 5% al rezervelor de gaze naturale, se apreciaza ca rezervele actuale de gaze naturale s-ar putea epuiza in aproximativ 14 ani. Pe de alta parte, Romania are rezerve sigure de titei de 60 milioane de tone si rezerve geologice de doua miliarde de tone. In conditiile unui declin anual constant al rezervelor de 5%, expertii sustin ca rezervele actuale de titei ale tarii noastre s-ar putea epuiza in aproximativ 23 de ani.

EVZ.ro: CULISELE UNEI TRĂDĂRI: Pisicul Francez sparge BLOCADA Occidentală și joacă după KAZACIOCUL lui Putin!

 

Lovitură de teatru în criza ucraineană: aflat într-o vizită de două zile în Kazahstan, Hollande a făcut sâmbătă, la întoarcere, o escală-supriză la Moscova, unde a avut o întâlnire de mai bine de o oră cu Vladimir Putin.
Înainte de a se întreține în privat, cei doi au schimbat câteva vorbe în fața presei: „Vizita de azi a dvs, deși scurtă, este o adevărată vizită de lucru!”, a subliniat Putin importanta de a-l fi „deturnat” pe lideruleuropean. „Am auzit discursul dvs. Trebuie să evităm ca noi ziduri să ne despartă!”, a răspunsHollande împăciuitor, referindu-se la discursul războinic la adresa„inamicilor Rusiei” din Occident, pe care Putin îl rostise cu două zile înainte.

Într-adevăr, Hollande și-a asumat rolul de „porumbel al păcii”: a fost primul lider occidental care a vizitat Rusia de la începutul crizei ucrainene.

 

„Astăzi, aș dori, împreună cu președintele Putin, să transmitem un mesaj de dezescaladare (a conflictului – n.r.), și aceasta este posibilă”, a mai adăugat Hollande.

 

În ciuda surprizei, tatonările pentru o întâlnire Hollande – Putin datează de multă vreme, a dezvăluit Le Figaro, însă secretul a fost păstrat cu strășnicie. Ieșirea belicoasă de joi a liderului rus, în sala de festivități de la Kremlin, putea să arunce în aer tot aranjamentul. Într-un discurs mușcător și pe alocuri furibund, Putin a măturat pe jos cu Occidentul, cu „dușmanii Rusiei”. Niciodată Occidentul, cu „valorile lui străine”, nu va putea să îndoaie Rusia, a tunat micul dictator.

Vorbitorul a fost foarte atent la nuanțe: desigur, autoritățile ucrainene au acționat cu „cinism”, „au împușcat, au ucis oameni”, „i-au ars de vii” pe opozanți; însă conducerea actuală de la Kiev este totuși doar o marionetă a Occidentului, a acuzat Putin.„Chiar fără Ucraina și Crimeea, Statele Unite și aliații lor ar fi inventat ceva (…) Hitler se pregătea să nimicească Rusia și să ne împingă până la Urali. Toată lumea trebuie să-și aducă aminte cum s-a terminat totul!”