Papa e un tip misto: da cu pumnul si ii numeste pe catolicii cu multi copii "iepuri"cool-pope.siDar daca va uitati mai atent, de sub mantia papala, mai iese cate o copita si, uneori, chiar si coada.

Mediafax.ro: Cuplurile catolice nu trebuie să procreeze “ca iepurii”, susţine Papa Francisc

Papa Francisc a apărat luni poziţia Bisericii cu privire la “a fi părinţi responsabili”, respingând ideea potrivit căreia cuplurile catolice ar trebui să aibă cât mai mulţi copii dar ridicându-se împotriva “malthusianismului” care reduce rata natalităţii.

 

“Deschiderea faţă de viaţă este o condiţie a sacralităţii căsătoriei”, a amintit Papa în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în avionul care îl ducea la Roma după o călătorie în Filipine, unde familiile sunt deseori numeroase.

Dar “acest lucru nu înseamnă că creştinii trebuie să facă în serie copii. I-am făcut reproşuri unei femei, însărcinate a opta oară după şapte cezariene: «Vreţi să lăsaţi orfani şapte copii!», i-am spus“.

Chiar dacă “pentru cei săraci, copilul este o comoară”, “exemplul acestei femei ţine de iresponsabilitate”, a declarat el.

 

“Ea a spus: «am încredere în Dumnezeu». Dar Dumnezeu îţi dă mijloace pentru a fi responsabil. Unii cred, scuzaţi-mi termenul, că, pentru a fi buni catolici, trebuie să fie ca iepurii“, a afirmat el.

La Manila, Suveranul Pontif argentinian l-a apărat ferm pe Papa Paul al VI-lea şi opoziţia acestuia faţă de contracepţia medicală în enciclica Humanae Vitae în 1968.

“Paul al VI-lea se îngrijora din cauza neo-malthusianismului universal” care “caută un control al umanităţii”, a explicat Francisc în avion. “El era un profet”, a pledat el, subliniind că plata pensiilor şi reînnoirea populaţiei este ameninţată în multe ţări dezvoltate.

“Cuvintele-cheie pe care le apără Biserica sunt: părinţi responsabili. Cum se poate acest lucru? Prin dialog. Există în Biserică grupuri matrimoniale, experţi, pastori”, a insistat Papa.

Încă o dată, Papa a denunţat “colonizarea ideologică” împotriva familiei tradiţionale, denunţând în special faptul că, în urmă cu 20 de ani în Argentina, un împrumut pentru construcţia şcolilor a fost condiţionat de folosirea în aceste şcoli “a unei cărţi în care se preda «teoria genului»”.

“Aceasta înseamnă colonizare ideologică: se colonizează un popor cu o idee, care vrea să schimbe mentalitatea sau structura. Se ia nevoia unui sărac ca oportunitate de intrare” în existenţa sa, a explicat el.

Epochtimes-romania.com: Autoexcomunicarea. Un papă care dă cu pumnul în creştinism

 

 

Aflat în avion între două ţări din Asia, Papa Francisc a uimit cu următoarea declaraţie, referitoare la atacurile din Paris „Căci este adevărat că nu trebuie să reacţionezi violent, dar dacă dl. Gasbarri la care ţin foarte mult, spune o grosolănie despre mama mea, trebuie să se aştepte să primească un pumn! Este normal!

Cerinţa sublimă de a întoarce şi celălalt obraz în faţa agresorului constituie piatra de temelie a creştinismului. Non violenţa absolută. Abdicarea de la legea talionului „dinte pentru dinte, ochi pentru ochi”. La urma urmei doi ochi scoşi servesc doar Justiţiei, marele inconvenient fiind că propagă, în timp şi spaţiu, Răul.

Cerinţa întoarcerii celuilalt obraz este calea de a reteza, de a îngropa, violenţa, răul, cu ajutorul sacrificiului personal de dragul compasiunii, exemplificat, de altfel, în mod tragic, de Crucificare.

Aşa stând lucrurile, la 2000 de ani de la asumata Jerftă a lui Isus, capul Bisericii Catolice, omul care se presupune că este cel mai aproape de Mântuitorul său, cel care trebuie să vegheze la viitorul bisericii pe care o păstoreşte, rosteşte teribila frază care neagă o învăţătură fundamentală a creştinismului, repudiază sacrificiul lui Isus, şi interpretează valorile pe care a fost construită civilizaţia europeană la nivel de principii ale unor mardeiaşi.

Nimic mai trist decât să vezi măreţia lui Isus, negată de mucegaiul putred al confuziei în care au ajuns “credincioşii”.

Mai poate îndruma Vaticanul pe cineva către mântuire, în acest caz? Cum, anume? Recomandând bătăi prin tramvai? Şi atunci ce poate urma? Mă gândesc că orice. De la programe sociale, la închinarea în faţa omuleţilor verzi.