O noua modalitate de control total al vietii private? Orasul New York a fost inchis in totalitate pentru cativa centimetri de zapada, fiind interzisa circulatia masinilor, bicicletelor si chiar circulatia pietonala


_80556022_025615359-1Furtuna istorica de zapada care urma sa loveasca orasul New York s-a dovedit a fi o simpla ninsoare cu depuneri de zapada ce au atins un maxim de 25 cm, iar un unele locuri doar cativa centimetri. Pentru renumitul specialist in trenduri economice si sociale, Gerard Celente, reactia autoritatilor de a inchide intregul oras, de a interzice circulatia masinilor si chiar a bicicletelor, pana la interdictia de a merge pe trotuar a fost doar o repetitie pentru restrangerea totala a drepturilor si un control total asupra vietilor private exercitat de catre stat, la fel ca in cazul atentatelor din Boston, unde pentru cautarea celor doi autori a fost inchis intregul oras, oamenii fiind scosi din case sub amenintarea armei si fortati sa astepte in strada pana ce politia, fara niciun fel de mandat, le vor perchezitiona casele.

 

Mediafax.ro: Directorul meteorologiei americane recunoaşte o eroare în legătură cu furtuna “istorică” de zăpadă de la New York

Directorul Serviciului naţional american de meteorologie NWS şi-a exprimat marţi regretul că nu a insistat asupra gradului de fiabilitate a previziunilor care anunţau o furtună de zăpadă istorică la New York.

“Ar fi fost bine să enunţăm aceste incertitudini astfel încât conducătorii să poată să evalueze riscul şi să acţioneze sau nu”, a declarat Louis Uccelini, directorul National Weather Service (NWS), într-o conferinţă de presă telefonică, subliniind complexitatea modelelor meteorologice.

El a anunţat că NWS va “examina foarte atent această problemă” şi va evalua necesitatea “unei noi abordări faţă de acest tip de furtună”.

Însă directorul a insistat asupra oportunităţii deciziei de a închide sistemul de transport, şcolile şi alte activităţi şi a dat asigurări că este mai bine să te pregăteşti pentru ceea ce este mai rău.

“Mulţumită acestor decizii (din aproape toată partea de nord a Coastei de Est) şi a disciplinei oamenilor, am avut mai puţini morţi din cauza furtunii, mai puţine accidente de circulaţie şi ambuteiaje decât la precedentele furtuni de iarnă”, a subliniat Uccelini.

El a anunţat, de asemenea, că, în afară de New York, cantităţi importante de zăpadă s-au înregistrat în anumite zone din Connecticut (58 de centimetri), în estul Long Island din nordul New Yorkului (70 de centimetri) şi în Massachusetts (81 de centimetri). Acest stat este afectat, de asemenea, de numeroase inundaţii în zona de coastă, o situaţie care s-ar putea agrava din cauza mareei de la sfârşitul zilei.

Previziunile meteorologice anunţau duminică, pentru Manhattan, una dintre cele mai importante furtuni din ultimele decenii, stratul de zăpadă urmând să atingă un metru. În final, zăpada s-a aşternut într-un strat de 25 de centimetri.