Webster Tarpley: “Grupul terorist Stat Islamic este o armată secretă a Statelor Unite, iar liderul organizaţiei, Abu Bakr al-Baghdadi, este un prieten apropiat al senatorului republican american John McCain”


Webster_TarpleyMoney.ro: Ipoteza-soc: SUA au creat grupul terorist Statul Islamic

Statele Unite au creat grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria, folosind combatanţii sunniţi ca “armată secretă americană” pentru destabilizarea regiunii Orientul Mijlociu, afirmă controversatul istoric american Webster Tarpley, citat de agenţia de presă iraniană IRNA, relatează Mediafax.   “Grupul terorist Stat Islamic este o armată secretă a Statelor Unite, iar liderul organizaţiei, Abu Bakr al-Baghdadi, este un prieten apropiat al senatorului republican american John McCain”, afirmă Webster Tarpley, potrivit agenţiei IRNA. Webster Tarpley, un critic al administraţiilor americane care a enunţat ipoteze conspiraţioniste şi în cazul atentatelor din 11 septembrie 2001, susţine că terorismul internaţional este permis de Statele Unite. “Dacă ar vrea, Statele Unite ar putea opri orice conxiune la Internet a grupului terorist Stat Islamic…”, adaugă istoricul american, afirmând că oraşul libian Derna, bombardat recent de Egipt după executarea de către terorişti a 21 de creştini, este “capitala mondială a terorismului”. “Deşi este un oraş mic, din Derna au fost trimişi numeroşi terorişti spre Irak şi Siria”, argumentează Tarpley. Fondurile folosite de grupul terorist Stat Islamic provin din Arabia Saudită, un aliat strategic al Statelor Unite în Orientul Mijlociu, continuă Tarpley, conform agenţiei ruse Sputnik. “Dacă Statele Unite ar vrea într-adevăr să distrugă organizaţia teroristă SIIS, ar soma Arabia Saudită să nu mai alimenteze cu armament teroriştii din Irak şi Siria. În plus, Turcia ar putea distruge teroriştii din Siria vecină în doar câteva săptămâni dacă s-ar dori acest lucru”, adaugă istoricul american, citat de Sputnik. Teroristul Zacarias Moussaoui, condamnat la închisoare pe viaţă în Statele Unite pentru implicarea în atentatele din 11 septembrie 2001, a dezvăluit într-o instanţă din SUA, pe 3 februarie, că membri ai familiei regale din Arabia Saudită au oferit susţinere organizaţiei teroriste Al-Qaida. Ambasada Arabiei Saudite la Washington a replicat considerând că Moussaoui este un “criminal deranjat psihic”. Istoricul şi jurnalistul american Webster Tarpley, în vârstă de 68 de ani, s-a remarcat de-a lungul timpului prin critici la adresa administraţiilor Statelor Unite şi prin enunţarea unor ipoteze conspiraţioniste. El este autorul cărţii “9/11 Synthetic Terror: Made in USA” (“11 septembrie, Sinteza terorismului: fabricat în SUA”). Grupul terorist sunnit Stat Islamic ocupă teritorii din Irak, Siria şi Libia, unde a proclamat un “califat islamic”. O coaliţie internaţională formată din zeci de ţări şi coordonată de Statele Unite a lansat raiduri aeriene împotriva organizaţiei teroriste care s-a remarcat prin decapitarea a zeci de ostatici, inclusiv americani, britanici şi francezi.

 

Mediafax.ro: Turcia a lansat o operaţiune militară pe teritoriul Siriei. Un militar turc a fost ucis în confruntări

Armata turcă a efectuat o operaţiune pe teritoriul Siriei, duminică dimineaţă, evacuând zeci de militari turci care păzeau mormântul lui Suleiman Şah, bunicul lui Osman I Gazi, întemeietorul dinastiei otomane, un militar turc murind în confruntări, potrivit ziarului Hurriyet.

 

Armata turcă, în coordonare cu ofiţeri ai serviciilor de spionaj, a traversat frontiera siriană pentru a ajunge la Mausoleul lui Suleiman Şah, situat în nordul Siriei, scrie Hurriyet.

Mausoleul, aflat la 37 de kilometri de frontieră, este considerat teritoriu turc, conform Tratatului de la Ankara (1921), fiind practic o enclavă turcă pe teritoriul sirian. Zona, păzită de 40 de militari turci, era asediată de combatanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria.

La operaţiune au participat avioane de recunoaştere şi de vânătoare, elicoptere militare, 39 de tancuri şi 57 de transportoare de trupe.

Cei 40 de militari turci care păzeau Mausoleul au fost evacuaţi în siguranţă, iar locaşul a fost distrus, pentru a nu fi ocupat de terorişti.

Un militar turc a murit într-un accident petrecut în cursul operaţiunii, a declarat premierul Ahmet Davutoğlu.

Armata turcă nu a întâmpinat rezistenţă militară şi a părăsit teritoriul sirian după câteva ore.

Mausoleul lui Suleiman Şah – bunicul lui Osman I Gazi, fondatorul dinastiei otomane – se afla în regiunea siriană Alep. Suleiman Şah a murit înecându-se în Fluviul Eufrat, în anul 1236.