Două treimi dintre tineri se angajează după vârsta de 24 de ani (sondaj)


tineriangajari

Aproape două treimi dintre tineri au semnat primul lor contract de muncă după vârsta de 24 de ani, potrivit unui sondaj realizat de compania de Marketing Direct ‘Studio Moderna’ în perioada ianuarie 2013 – mai 2014, se arată într-un comunicat remis marți AGERPRES.

 

‘Primul job variază de la o categorie de vârstă la alta. Astfel, tinerii de 18 ani încep preponderent ca promoteri, cei din grupele de vârstă 18-20 și 20-24 de ani încep preponderent ca operatori call-center și consultanți vânzări, în timp ce la grupa de vârstă de peste 24 de ani, primul job este preponderent în vânzări’, se arată în comunicatul citat.

Potrivit lui Zoltan Pilecki, directorul general al Studio Moderna, ‘primul loc de muncă este foarte important’.

‘Primul loc de muncă este foarte important, urmând practic să definească, în medie, evoluția profesională ulterioară. Chiar și un job part-time este foarte important și util, pentru că permite acumularea unei experiențe valoroase și ajută la setarea obiectivelor profesionale în conformitate cu realitățile pieței muncii’, a declarat Zoltan Pilecki.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 13.000 de persoane cu vârste mai mari de 18 ani, absolvenți de studii medii și superioare, respectiv studenți în timpul facultății.

Studio Moderna, una din cele mai mari companii de Marketing Direct din România și din Europa Centrală și de Est, are un portofoliu de peste 3.500 de produse, fiind totodată și cea mai complexă platformă de distribuție.

sursa: AGERPRES/(AS-autor: Magdalena Tănăsescu, editor: Andreea Marinescu)