Vladimir Putin avertizează că situaţia se deteriorează rapid în estul Ucrainei


vladimir-putin-avertizeaza-ca-situatia-se-deterioreaza-rapid-in-estul-ucrainei-266218

Situaţia în estul Ucrainei se deteriorează rapid, a avertizat marţi preşedintele rus, Vladimir Putin, în cursul unei reuniuni pe care a avut-o cu consilierii săi, anunţă Kremlinul, citat de AFP.

“A existat o discuţie detaliată despre situaţia din Ucraina, care se deteriorează rapid după ordinul preşedintelui Petro Poroşenko de renunţare la armistiţiu”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, potrivit Mediafax.

Putin s-a întâlnit cu principalii săi consilieri în materie de securitate naţională.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, va purta “întreaga responsabilitate” pentru războiul din estul ţării, a avertizat Vladimir Putin.

“Până acum, Piotr Alexeevici Poroşenko nu avea legături directe cu lansarea operaţiunilor militare. De acum înainte, poartă în totalitate această responsabilitate. Nu doar din punct de vedere militar, ci şi politic, ceea ce este mult mai important”, a declarat Putin.

“Ce se întâmplă acum în Ucraina este culminarea tendinţelor negative în afacerile geopolitice. Sper că pragmatismul va prevala, că occidentalii vor renunţa la ambiţii, că vor începe să construiască relaţii pe picior de egalitate cu Rusia, bazate pe respect reciproc”, a spus Putin.

Serviciile de securitate ucrainene au anunţat marţi că au reluat operaţiunile “antiteroriste” în estul ţării.

Ministerul rus de Externe a avertizat că autorităţile ucrainene vor trebui “să răspundă” pentru crimele comise împotriva civililor din estul ţării. “Cerem autorităţilor ucrainene să nu bombardeze oraşe şi sate, să revină la un armistiţiu real, nu fictiv, pentru a proteja vieţile civililor”, a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

“Autorităţile ucrainene vor trebui să răspundă pentru crimele împotriva civililor”, avertizează diplomaţia rusă.

sursa:antena3.ro