Acasa


Acest proiect are de gand sa adune laolalta oameni care vad ca lumea se va schimba teribil in urmatorii zece ani; oameni  care nu viseaza la raiul pamantesc si care in schimb sunt interesati ca viata lor sa aiba un sens mai inalt decat  fericirea oferita de un  burtihan plin, decat statutul social generat de un  salariu de invidiat si de  cateva  posesii materiale.

Am fost  invinsi, am fost  izolati prin ruperea comunitatilor, prin exacerbarea poftelor, prin  inocularea trufiei si  a nebuniei egocentriste, prin ridicarea luxului si succesului facil  la rangul de cult , prin distrugerea moravurilor si  a credintei stramosesti.

Trebuie sa revenim in comunitati mici cladite pe valori morale, trebuie sa traim simplu, sa ne ajutam reciproc sa sporim duhovniceste, sa ne salvam impreuna de nebunia si colapsul lumii moderne.

Trebuie sa intelegem ca:

Toate fundamentele pe care este construita lumea moderna se clatina si din pacate ne asteapta un colaps sistemic care va face ca lumea de maine sa arate total diferit, mai degraba va fi o combinatie de feudalism corporatist bazat pe tehnologie.

Omenirea, prin modul de viata modern,  a ajuns intr-un punct fara intoarcere.

Ca sa puteti vedea asta mai bine, in primul rand  vreau sa va ofer  o revista a presei cu stiri si informatii luate din „presa mare”, cea cu care sunteti obisnuiti. O sa vedeti ca adevarul se spune in vazul lumii dar, de cele mai multe ori se spune trunchiat sau se stramba putin, atat cat sa isi piarda puterea, apoi trebui sa intelegeti ca un adevar spus in bascalie intre doua stiri  din showbiz, nu mai produce niciun efect. O sa discutam cu alta ocazie si de manipularea prin massmedia.

Acesta revista a presei va va ajuta, usor, usor, sa intelegeti lumea in care traim. Da, va fi foarte interesant, uneori chiar amuzant,  atunci cand o sa incepeti sa intelegeti semnificatia reala din spatele evenimentelor  mediatice cu care suntem bombardati zi de zi. Abia atunci o sa incepeti sa castigati niste repere sanatoase si lucrurile nu vor mai fi atat de lipsite de sens.

Ce trebuie sa stiti pe scurt este ca in general presa de astazi cam 80% distrage atentia si doar 20% manipuleaza. De la ce distrage atentia presa?

–           de la cat de fals, de nesanatos si de nesustenabil este stilul de viata modern caracterizat de cosumerism.

–           De la faptul ca resursele sunt pe terminate si ne asteapta  o era post industriala plina de lipsuri

–          De la intelegerea sistemului  financiar mondial care este de fapt o schema piramidala, de tip Caritas care are la baza o escrocherie atat de simpla incat te juri ca nu poate fi adevarata.

–          De la faptul ca cel putin 90% din evenimentele  istorice importante din ultimii 200 de ani au fost planuite de o elita luciferica ispitita de dorinta de control absolut al intregii lumi in chip demiurgic.

–          De la faptul ca  – cel mai important – omul trebuie scos afara din sine, ca nu cumva sa ajunga sa priveasca viata cu farama aia de dumnezeire asezata in inima lui. Lucrul asta ar scurtcircuita orice posibilitate de manipulare  si de reducere la animalitate a omului. Intreaga fascinatie a lumii moderne bazata pe materialism si pe exacerbarea valorii senzorialului ar disparea ca o naluca.

In „Intelege lumea in care traim”  veti gasi niste texte pe baza carora voi schita cursul de supravietuire la care lucrez.

In „Articole” si in Cronica unui colaps anuntat” veti gasi articole scrise de mine.

 

Pericolul in prezent vine din caracteristica societatii moderne globale – interdependenta. Niciodata in istorie nu a existat posibilitatea declansarii premeditate, cu atata usurinta, a unui eveniment  istoric catastrofal la nivel global –  criza  economica, conflict armat, epidemie. Cu atat mai mult Romania a ajuns sa fie extrem de dependenta alimentar – importam 70% din mancare pe care o consumam. Gradul de urbanizare la nivel mondial a trecut de 50%. Pentru cei din orase dependenta de absolut toate resursele necesare traiului este atat de mare incat orasul devine o inchisoare, iar noi niste captivi neputincioasi carora le ramane doar perspectiva  cozilor pentru resursele rationalizate.

Pe langa asta un pericol foarte mare il reprezinta  alienarea omului in societatea actuala. Acesta este un pericol la fel de mare ca orice crah financiar, ca orice razboi sau epidemie.  Omul de astazi este bolnav psihic si fizic si a imbolnavit si planeta, nu se mai regaseste pe sine si din aceasta cauza traieste ca un sinucigas, iubind lucrurile care ii fac rau.

Haideti sa ne trezim, haideti sa ne strangem constientizand ca pentru orice om sincer lucrurile stau cam asa : „Tragica stare de a fi acolo unde nu-ti e locul, de a fi ceea ce nu esti, de a duce o viata impotriva firii si a lucra impotriva aspiratiilor proprii, este starea pe care noi oamenii celui de-al  XX–lea veac, suntem sortiti sa o experimentam ca o pedeapsa si ca o cale a raului produs de trufia umana, asa cum s-a manifestat la inaintasii nostrii cu secole inainte”.  Ernest Bernea, Criza lumii moderne.